Design SuiteInteracties in het werkdocument

Werken in offline modus

Als het projectbestand niet beschikbaar is bij het openen van het werkdocument, vraagt Vectorworks je de locatie van het bestand manueel op te geven of in offline modus te werken.

Geef de locatie van het bestand op als het hernoemd of verplaatst werd.

Werk in offline modus ingeval je geen toegang heeft tot het netwerk. Aanpassingen gemaakt tijdens offline werken worden bewaard in het werkdocument.

Hou tijdens het offline werken rekening met het volgende:

Je kan enkel lagen bewerken die je reeds gereserveerd heeft.

Alle klassen, hulpbronnen en documentvoorkeuren kunnen bewerkt worden, op voorwaarde dat je daartoe de bevoegdheid heeft.

Bepaalde bewerkingen waarvoor toegang tot het projectbestand nodig is (denk aan het bijdragen van aanpassingen of het toevoegen van medewerkers), kan je niet uitvoeren.

Werkdocumenten van medewerkers openen

Indien je de werkdocumenten van medewerkers zou openen en bewerken, kan dit leiden tot een onmogelijke situatie: je kan immers de aanpassingen van andere medewerkers niet bijdragen. Soms kan het echter nodig zijn dat je een werkdocument van een medewerker opent. Hou dan rekening met het volgende:

Als je beheerdersrechten hebt, kan je werken in het bestand van een andere gebruiker, maar houd rekening met de volgende punten:

Als het werkdocument geen aanpassingen bevat (of enkel aanpassingen waarvoor je de bevoegdheid hebt om deze bij te dragen), kan je het bestand zonder problemen openen, bewerken en je aanpassingen bijdragen.

Als het werkdocument gereserveerde lagen bevat of aanpassingen waarvoor je niet de bevoegdheid hebt om deze bij te dragen, is het aangeraden om het bestand niet te openen. Dit kan immers leiden tot een verlies van gegevens.

Werken met abonnementen

Als je abonnementen gebruikt in je teamwerk, hou dan rekening met onderstaande punten:

In projectbestanden en gewone Vectorworksbestanden kan je een abonnement nemen op andere projectbestanden; hulpbronnen waarop je je abonneert via het projectbestand kunnen niet bewerkt worden.

In een projectbestand kan je je abonneren op gewone Vectorworksbestanden. Je kan in een projectbestand bijvoorbeeld een abonnement nemen op een symbolenbibliotheek. Deze hulpbronnen kunnen gewijzigd worden.

Het is niet mogelijk een abonnement te nemen op werkdocumenten. Dit zijn immers tijdelijke bestanden die steeds kunnen worden gewist.

Zorg ervoor dat het bronbestand zich op een locatie bevindt die toegankelijk is vanuit het projectbestand en voor alle medewerkers aan het project.

De bronbestanden van abonnementen met een relatief pad moeten zich op hetzelfde volume bevinden als het projectbestand. Voor teamwerk via een server is het belangrijk dat het bronbestand zich in de projectmap bevindt van de server die aan het project is gekoppeld.

Rechten vereist voor abonnementen

Medewerkers met de bevoegdheid Lagen-vergrendeld of hoger, kunnen zich abonneren op PDF- en DWG-bestanden en afbeeldingen.

Zij kunnen deze abonnementen ook verwijderen en bewerken.

In sommige gevallen is er een bepaald niveau van bevoegdheid nodig om een abonnement bij te werken. Als de medewerker deze bevoegdheid niet heeft, kan het abonnement niet bijgewerkt worden. Bijvoorbeeld: als er tijdens het bijwerken van het abonnement nieuwe lagen of klassen geïmporteerd moeten worden in het teamwerk, moet de medewerker de bevoegdheid hebben om nieuwe lagen en klassen te creëren.